Naujas dramblių medžio namo paviljonas ir pilis

Naujas dramblių medžio namo paviljonas ir pilis

Prie dramblio ir pilies atidarytas medinis paviljonas, besisukantis aplink subrendusį platanamedį su taku ant stogo, iš kurio atsiveria vietos vaizdai. Paviljonas, pastatytas aplink esamą Londono plataną ir apkaltas Accoya mieste, yra kavinės pastatas, bet taip pat atveria stogą visuomenei su daugiau sėdimų vietų viršuje ir vaizdu į vietinį parką.

Tai dalis, kartais prieštaringai vertinamo Heygate dvaro pertvarkymo, per kurį buvo protestuojama dėl socialinio būsto trūkumo ir dėl to, kad ankstesni nuomininkai buvo priversti išvykti leisti pertvarkyti.

Čia rekonstruojamas buvęs centrinis parkas, kuriame įrengtos naujos žaidimų aikštelės, nauja šoninė gatvė su kavinėmis ir restoranais bei šio naujo medinio paviljono viduryje. Jis valdo tą keistą iškilumo derinį, palyginti su aplink jį esančiais plytomis dengtais bokštais, o tik šviesios medienos dailylentės įsilieja į esamą medžių pilną kraštovaizdį.

Yra du laiptai, subtiliai iškloti perforuotomis atramomis, kad vanduo galėtų nutekėti, o ant stogo yra aikštė, išklota sėdimomis vietomis ir sodinukais bei takas aplink seną platano medį.

Stogo atidarymas yra protingas erdvės panaudojimas, nors ir brangiai kainuotų, nes prie kitokio vieno aukšto pastato reikia įrengti liftą. Kai lankiausi, vaikinas skaitė, o šeima žaidė, todėl tai buvo naudojama kaip pabėgimas nuo likusio parko.

Skirtingai nuo kai kurių bendruomenės erdvių, kurias neseniai mačiau, konstrukcija atrodo taip, lyg ji buvo pastatyta atsižvelgiant į Webb Yates apdailos kokybę, o metalinė siena yra saugiai pastatyta ir gražiai detalizuota. Ir bent jau su kavine pirmame aukšte ji tarnauja tam tikram tikslui, o ne tik gražiai atrodo, bet beprasmiška trofėjų architektūra.

Apatiniame aukšte yra kavinė, du viešieji tualetai ir nedidelė patalpa, kuri yra kavinės perpildymo zona, jei žmonės nori pasėdėti viduje. Patalpą taip pat galima išsinuomoti renginiams ir yra daug ją reklamuojančių iškabų, įskaitant vieną lifto viduje, kad galiu „rezervuoti šią erdvę“, ir manau, kad jie reiškė ne tą erdvę, kurioje aš stovėjau. su tuo.

Puiki mintis paviljoną pastatyti čia, vidury parko, o ne slėpti daugiaaukščiuose kvartaluose, nors mane labai erzino jų įrengtas garsus paukščių baidymas. Aktyviai baido paukščius, tupinčius brandžiame platanalapyje, o tai man, deja, primena socialinę inžineriją, dažnai naudojamą šiuolaikiniame dvare žmogaus elgesiui kontroliuoti.

Namą medyje suprojektavo Bell Phillips Architects.

Leave a Comment

Your email address will not be published.