Nuostabūs faktai apie dramblius – Standartas

Nuostabūs faktai apie dramblius – Standartas
Drambliai Tsavo West nacionaliniame parke. [David Gichuru, Standard]

Drambliai yra didžiausi sausumos gyvūnai pasaulyje.

Yra daug įvairių rūšių. Yra Afrikos miško dramblys, Afrikos savanos dramblys ir Azijos dramblys. Galite atpažinti juos iš ausų. Afrikos dramblių ausys yra tokios pačios formos kaip Afrikos žemėlapis. Azijos dramblių ausys atrodo kaip Indijos žemėlapis.

Afrikos miško dramblys yra visiškai kitokia rūšis nei Afrikos savanos dramblys. Pažvelgę ​​į jų iltis, atpažinsite juos vienas iš kito. Afrikos miško drambliai turi tiesesnes iltis. Jų iltys niekada nenustos augti. Drambliai su didžiulėmis iltimis bus seni drambliai. Tačiau dramblių patelės ilčių neaugina.

Įsivaizduokite, kad valgote 12–18 valandų per dieną. Beveik tiek pat, kiek visą laiką, kai esate pabudęs! Drambliai taip dažnai valgo.

Jie yra žolėdžiai, o tai reiškia, kad jie nevalgo mėsos kaip vegetarai. Tačiau jie geria daug. Jie išgeria tiek vandens, kiek beveik trys šimtai didelių butelių kokakolos.

Dramblio oda gali atrodyti labiau susiraukšlėjusi nei tavo 80-metės močiutės. Tačiau tai iš tikrųjų padeda išlaikyti jų odą sveiką, nes išlaiko drėgmę.

Išmaudę jie pasidengia purvu ir smėliu. Purve esanti drėgmė lieka raukšlėse ir toliau minkština dramblio odą.

Kodėl drambliai turi dideles ausis? Neskrisk! Ausys padeda drambliams išlikti vėsiems, nes perduoda šilumą nuo kūno.

Nors atrodo, kad jie nėra skirti maudytis, drambliai mėgsta vandenį. Jie naudoja savo kamienus kaip nardymą, kad gautų oro, kai yra po vandeniu.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published.