Visi drambliai ateina gelbėti dramblių jauniklius

Female elephants from herd come to baby jumbo's rescue, watch

Šis vaizdo įrašas parodė, koks stiprus yra ryšys tarp dramblių. „Twitter“ paskelbtas vaizdo įrašas šiuo metu turi daugiau nei 21 000 peržiūrų, 1 720 paspaudimų „Patinka“ ir 190 pakartotinių pranešimų.

Neseniai Indijos miškų tarnybos (IFS) pareigūnė Susanta Nanda socialiniame tinkle „Twitter“ pasidalijo vaizdo įrašu, kuriame ne tik dramblio motina, bet ir visos bandoje esančios dramblio patelės gelbsti dramblį, kuris, atrodo, įstrigo purviname griovyje. Šis vaizdo įrašas parodė, koks stiprus yra ryšys tarp dramblių. „Twitter“ paskelbtas vaizdo įrašas šiuo metu turi daugiau nei 21 000 peržiūrų, 1 720 paspaudimų „Patinka“ ir 190 pakartotinių pranešimų. „Drambliai turi tokį stiprų ryšį, kad kiekviena dramblio patelė bandoje yra visų veršelių motina. Mama ir tetos susirinko padėti vaikui išlipti“, – savo tviteryje parašė Nanda.

Drambliai gyvena matriarchalinėse visuomenėse. Sulaukę 12–15 metų amžiaus, dramblių patinai palieka bandą gyventi pavieniui arba sudaryti grupes su kitomis grupėmis. Tačiau patelės lieka su banda, kuriai vadovauja dominuojantis dramblių matriarchas. Dramblio jauniklio auklėjimo vaidmuo neapsiriboja motina, bet visos kitos bandos patelės užtikrina jo augimą ir apsaugą. Šis faktas geriausiai parodytas šiame vaizdo įraše.

Žiūrėkite šį vaizdo įrašą:

„Reiškiu dėkingumą jiems visiems – mamoms, tėčiams ir visiems tos šeimos nariams“, – komentavo vienas vartotojas.

Vienas žmogus rašė: „Jų motinystės instinktai yra nuostabūs“.

„Puikus jų ryšys“, – sakė kitas vartotojas.

Yra trijų tipų drambliai: Afrikos savana (Bušas), Afrikos miškas ir Azijos. Afrikos dramblių ausys yra daug didesnės nei Azijos dramblių ir savo forma primena Afrikos žemyną, o Azijos dramblių ausys yra panašios į Indijos subkontinentą.

Netgi jų gentys skiriasi. Afrikos drambliai turi du pirštus kamieno gale, o Azijos drambliai turi tik vieną. Didžiausias sausumos gyvūnas pasaulyje yra Afrikos savanos (Bušo) dramblys. Suaugę patinai gali išaugti iki 3 metrų aukščio ir sverti vidutiniškai 6000 kg.

Apie 90 procentų Afrikos dramblių buvo išnaikinta praėjusiame amžiuje, daugiausia dėl prekybos dramblio kaulu. Dabar pasaulyje jų belikę tik 415 000. Taip pat kyla grėsmė Azijos dramblių populiacijai. Gamtoje liko tik 45 tūkst.

Perskaitykite juos visus Naujausios naujienos, Populiarios naujienos, Kriketo naujienos, Bolivudo naujienos,
Naujienos iš Indijos ir Pramogų naujienos čia. Sekite mus Facebook, Twitter ir Instagram.

Leave a Comment

Your email address will not be published.